Juhlakiertueen esiintyjät

SAKARI ”SAKU” KUOSMANEN

Sakari Kuosmanen on savolainen laulaja-näyttelijä. Hänen tunnetuimpia laulujaan ovat mm. Juice Leskisen kirjoittama ”Rakkauden haudalla” sekä ”Pieni sydän”. Rokkikentällä Saku on vaikuttanut mm. sellaisissa viihteen jättiläisissä kuin Sleepy Sleepers sekä Leningrad Cowboys. Nykyään Siilinjärvellä asuva taiteilija on myös legendaarisen elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen luottonäyttelijöitä. Tunnetuimman roolinsa hän tekee elokuvassa Mies vailla menneisyyttä, joka on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä elokuvista ulkomailla.

Sakari Kuosmanen kertoi Savon Sanomien haastattelussa, että tuleva Jaakon juhlakiertue tulee olemaan hyvin merkittävä tarina hänen urallaan. Sakun valinta kiertueelle oli Jaskan oma. Viihteen veteraani tuli henkilökohtaisesti Kuopioon kysymään, josko Savon Kultakurkkua kiinnostaisi Savon Multakurkun elämänkerta-show. Ja kiinnosti!

Saku on myös intohimoinen ruokaharrastaja. Vuonna 2012 hän avasi ruokaravintolan Kuopioon, jota ennen hänellä on ollut ravintoloita Playa del Inglesissä, Lempäälän Ideaparkissa ja Nuorgamissa.

 
 
JOHANNA HEIMONEN

Johanna aloitti näyttelijänuransa Kotkan kaupunginteatterissa jo lapsena, josta matka jatkui Teatteri-Imatraan. Rovaniemen teatterin ja Helsingin kaupunginteatterin jälkeen hän päätti palata takaisin koti-Kotkaan freelanceriksi.

Merkittävimpinä saavutuksinaan hän pitää rooleja musikkaleissa – Hairspray, Myrskyluodon Maija ja Avenue Q. Unohtamatta tietenkään Jaakko Teppo goes to Mallorca-kansanmusikaalia.

Johanna on henkeen ja vereen kotkalainen merityttö. Siksipä vapaa-aika kuluukin merillä ja Kymi-joen koskia laskien.

 
 
  KAUKOLASIPARTIO

Kaukolasipartio on viihdyttäjäryhmä, joka perustettiin nykymuodossaan Joensuussa 2010. Toki ennen sitä olivat veljekset Ilja ja Johannes Teppo kiertäneet keikkaillen jo vuosia ympäri Itä-Suomea.

Yhtye on aiheuttanut mukavaa kuhinaa sosiaalisessa mediassa sekä ns. puskaradio on siivittänyt ahkeraa keikkailua. Tämän vuoden alussa yhtye julkaisi vihdoin ensimmäisen oman levynsä ”Viihteen etuvartio”. Sen soitetuin kappale ”Neiti Kaunispäivä” on kuulunut ahkeraan radioissa. Kappaleesta tehdyn musiikkivideon voi katsoa seuraavasta linkistä: http://www.youtube.com/watch?v=kXDHqKa86Mk

Kaukolasipartio oli vastuusta musiikista jo edellisessä Jaakko Teppo goes to Mallorca -musikaalissa. Kuplettimestarin pojat sanovatkin, ettei tälläiseen koko perheen yhteiseen projektiin osallistumista tarvinnut pitkään miettiä.

Seuraavassa todiste siitä, että Jaakon nevergreenit taipuvat jo valmiiksi.

Kaukolasipartio on…
Ilja Teppo
Johannes Teppo
Sampsa Asikainen
Pertti Feller
Kämy Kämäräinen

Lisää tietoa:
www.kaukolasipartio.fi
www.facebook.com/kaukolasipartio

 
 
MARKKU PURHO

Markku Purho on todellinen pitkänlinjan viihdetaiteilija. Hän oli Jaskan mielestä ehdoton valinta tälle Huumorin Ytimessä -kiertueelle. Ruikonperän Multakurkku toteaa, että ”Markku kertoo minuntyylisiä juttuja parhaiten tässä maassa”.

Markku ei ole koskaan liiemmin paistatellut iltapäivälehdistön sivuilla. Sitäkin kovemmalla tahdilla hän on keikkaillut ja tehnyt itseään tunnetuksi yritysjuhlissa, harjannostajaisissa sekä muissa tapahtumissa. Eli tehnyt juuri niitä keikkoja joita Jaakko itsekin teki urallaan.

Kouvolassa asuva Purho on monitaituri. Häneltä taipuu stand-up-komiikan lisäksi myös taikuus. Hän tekee taikurin hommia eri hahmoineen ja ehtiipä muilta kiireiltään vielä järjestää vuosittain Kouvolan Taikapäivät, joka tuo Kouvolaan joka vuosi noin 200 taikuria ympäri maailmaa.

Markku Purho on kaksinkertainen Vitsinkerronnan Suomen mestari sekä yhtämoninkertainen Suomen taikuri. Vuonna 1999 hänet valittiin Suomen Vihdetaiteilijaksi.